AlleeWonen op zoek naar nieuw systeem voor meerjarenonderhoudsplanning

By december 22, 2011 juli 23rd, 2020 Nieuws

AlleeWonen is in 2008 ontstaan na een fusie van de corporaties Singelveste uit Breda en Aramis uit Roosendaal. De meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) van AlleeWonen wordt op beide vestigingen echter nog ondersteund door verschillende pakketten. AlleeWonen heeft VVA-informatisering gevraagd de projectleiding te leveren voor de selectie en implementatie van een nieuw MJOP systeem.

MJOP bevat informatie over de bouwkundige staat van het woningbezit. Het geeft de te verwachten kosten voor onderhoud of vervanging weer, voor de korte en de lange termijn. Zo is inzichtelijk wat er jaarlijks gereserveerd moet worden om deze kosten over een gegeven periode gedekt te hebben.

Om een gedegen MJOP te krijgen voor AlleeWonen als geheel, is het van belang dat dit proces geüniformeerd wordt. Met gebruik van één softwarepakket voor beide vestigingen.

VVA-informatisering gaat samen met AlleeWonen de MJOP processen in kaart brengen en uniformeren. Na optimalisatie van het procesontwerp wordt vervolgens een geschikt MJOP pakket geselecteerd. Bij dit selectietraject worden de huidige leveranciers en enkele andere aanbieders betrokken.

Delen op:

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op LinkedIn