Selectie en implementatie ERP-pakket Zuid-West Samen

mei 2019

Selectie en implementatie ERP-pakket Zuid-West Samen

Met vier corporaties is gezocht naar een zelfde ERP-leverancier met een standaard best-practice inrichting.

Zuid-West Samen

De start en de stip

Om de kosten van implementatie en beheer te verlagen hebben RWS Goes, R&B Wonen Heinkenszand, Woongoed Middelburg en Stadlander uit Bergen op Zoom besloten om een gezamenlijk traject te starten voor de selectie van een ERP-pakket. Na een intensieve selectie is Aareon met Tobias AX als winnaar uit de bus gekomen. Ook de implementatie van de gezamenlijke inrichting, gebaseerd op de Rapid-Start van Aareon, is in de samenwerking opgepakt.

De weg erheen

VVA heeft de lokale ondersteuning in Middelburg en Goes verzorgd waarbij de kerngebruikers zijn meegenomen in de implementatie. Na de live gang is tevens het gezamenlijke beheer ingericht. Omdat de organisaties dat nog niet zelf in kunnen richten is gekozen voor ondersteuning door student-consultants van VVA-informatisering.

“Wie had drie jaar geleden vermoed dat ik als bestuurder geïnterviewd zou worden voor de corporatiegids over een ICT project.”

Eric de CeusterWoongoed Middelburg, Bestuurder

"Professionele en noodzakelijke ondersteuning bij de implementatie, voor de samenwerkende corporaties binnen ZWS, van Tobias AX. Ook VVA-informatisering heeft hierbij een uitstekende bijdrage geleverd tijdens de klant begeleiding, verkennen, inrichten, converteren, testen en in productie nemen. Een must bij dit soort complexe projecten."

Wim van de WaterStadlander, projectleider ICT

Voorzitter stuurgroep en projectcoördinator

Omdat Woongoed als één van de eerste twee corporaties live zou gaan is de bestuursvoorzitter Eric de Ceuster ook als voorzitter van de gezamenlijke stuurgroep aangesteld. De uitdagende taak om de organisaties én Aareon op een lijn te houden was aan hem goed besteed.

In de eerste verkennings-, inrichtings- en testfase is gebruik gemaakt van de dislocatie van Stadlander in Sint-Maartensdijk. Deze locatie is dedicated ingericht voor de in totaal ca. 60 betrokken medewerkers van de 4 corporaties. Wim heeft naast de rol van projectcoördinator van Stadlander tevens de facilitaire taak op zich genomen. Meest gehoorde quote: “de bakker kan met pensioen.”