Corporaties spelen in op krimp in vakantietijd

By augustus 25, 2013 juli 23rd, 2020 Nieuws

Drie corporaties uit verschillende krimp-gebieden steken elkaar de helpende hand toe deze zomer. De corporaties Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, Woonconcept uit Drente en Wonen Helden doen mee aan een klein proefproject waar huurders op vakantie kunnen in een gemeubileerde maar leegstaande woning van een andere corporatie. De geselecteerde woningen staan leeg omdat ze moeilijk te verhuren zijn in de krimpende gebieden.

Verdiend
De gezinnen konden zichzelf opgeven. Daarnaast hebben de corporaties een aantal gezinnen zelf benaderd. Omdat ze ‘wel een vakantie hebben verdiend’. Dit kan zijn vanwege financiĆ«le redenen, maar ook door bijzondere verdiensten in de wijk of omdat ze door een handicap niet op vakantie kunnen. De gratis vakantie wordt verzorgd door sponsors en partnerorganisaties. Voor vervoer wordt gezorgd en ook aan dagbesteding is gedacht. Dit kan een dagje strand zijn in Zeeuws-Vlaanderen, of een bezoek aan een dierentuin of museum.

Door dit proefproject worden twee vliegen in een klap geslagen. De leegstaande huizen worden bewoond wat de leefbaarheid een impuls geeft, en de corporatie bevordert het welzijn van haar huurders op een innovatieve manier. In totaal doen er 18 gezinnen mee aan dit project.

 

Delen op:

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op LinkedIn