De uitbreiding van Klik voor Wonen is live

By december 12, 2012 juli 23rd, 2020 Nieuws

Vandaag is het vernieuwde Klik voor Wonen live gegaan. VVA-informatisering begeleidde in 2010 de implemenatie van dit nieuwe woonruimtebemiddelingssysteem. Onder leiding van VVA-informatisering is het systeem nu uitgebreid. Vanaf vandaag zijn ook Bernardus Wonen (gemeente Halderberge), Brabantse Waard (gemeente Moerdijk), Laurentius (gemeente Alphen-Chaam) en Woonstichting Etten-Leur (WEL) aangesloten. De afgelopen maanden is aan deze uitbreiding gewerkt. Hierdoor biedt Klik voor Wonen, naast 25.000 woningen in Breda, nu ook 13.000 woningen uit de omliggende gemeenten aan.

Klik voor Wonen is de opvolger van Woonloket Breda en is ontwikkeld door Zig Websoftware uit Huizen. De realisatie in 2010 betekende een splinternieuw combinatiemodel voor de Bredase woningcorporaties. Bij de ontwikkeling is destijds rekening gehouden met uitbreiding op termijn. Op 12-12-12 is deze uitbreiding gerealiseerd.

Het systeem is hiervoor aangepast en de woningzoekenden van de nieuwe corporaties zijn geconverteerd. Op termijn gaan de nieuw aangesloten corporaties hun primaire systemen koppelen aan Klik voor Wonen. Hierdoor worden leegmeldingen en acceptaties automatisch verwerkt. De koppelingen zullen dan gerealiseerd worden met NCCW, SG|Automatisering en Cegeka.

Bekijk hier de website van Klik voor Wonen.

Delen op:

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op LinkedIn