Kennisgebieden

Onze opdrachten zijn organisatorisch en technisch complex, innovatief en bevatten vaak een stevige verandercomponent. Onze professionals geven op authentieke wijze invulling aan advies- en projectopdrachten op de volgende kennisgebieden:

Digitale strategie

Digitale strategie richt zich op ondersteuning van de lange termijn doelstellingen van onze klanten door inrichting van een toekomstgerichte ICT huishouding. Dat betekent dat er een logisch en samenhangend geheel gevormd moet worden tussen dienstverlening, bedrijfsprocessen, informatievoorziening, applicatieondersteuning, beheer en beveiliging.

Voorbeelden

O digitale strategie O informatiebeleidsplan O informatiebeveiligingsbeleid O enterprise architectuur O informatiearchitectuur O informatiebeheer

informatiebeveiliging

Afgelopen jaar is de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) aangescherpt met de meldplicht datalekken en moeten organisaties in mei 2018 aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voldoen. Dit vraagt om een passende set aan maatregelen om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens te garanderen. Wij ondersteunen organisaties bij het implementeren van passende maatregelen die voldoen aan de laatste wetgeving om zodoende de gegevens- en privacybescherming te waarborgen.

Voorbeelden

OAVG O datalekken O privacy O awareness O AVG toolkit en escaperoom O bescherming persoonsgegevens O verwerkingenregister O verwerkersovereenkomsten O informatiebeveiligings- & privacybeleid O informatiebeveiligings- & privacyplan O BIC O code voor informatiebeveiliging O business continuïteitsplan O compliance & control

Online dienstverlening

Online dienstverlening neemt een belangrijke plaats in bij de realisatie van effectieve en efficiënte klantdienstverlening. Dat gebeurt door het aanbieden van de juiste informatie op websites en portalen en het faciliteren van zelfbediening voor klanten en stakeholders.

Voorbeelden

O website O intranet O kennisbank O huurdersportaal O aannemersportaal O reparatieverzoekenportaal O (regionaal) woningzoekendenportaal O klantcontactcentrumportaal O deurwaardersportaal O apps O systeemkoppelingen

Softwareselectie- en implementatie

Samen met de klant voeren we softwareselecties en -implementaties uit. Variërend van primaire bedrijfsinformatiesystemen (ERP) tot expertsystemen die specifieke bedrijfsprocessen ondersteunen. We beschikken hiervoor over beproefde methodes. Met de klant worden deze op maat gemaakt. We hanteren daarbij geregeld vernieuwende en verrassende methodieken.

Voorbeelden

O primair bedrijfsinformatiesysteem (ERP) O datawarehouse (DWH) O documentmanagementsysteem (DMS) O onderhoudssysteem O contentmanagementsysteem (CMS) O strategisch voorraadbeheer (SVB)

Slimmer werken

De werkorganisaties van onze klanten veranderen en krimpen de komende jaren. Dat betekent dat er anders gewerkt moet worden. Effectiever en efficiënter, in die volgorde. Wij helpen organisaties met vraagstukken als: hoe kunnen onze processen slimmer ingericht worden? Wat betekent dat voor de vaardigheden van onze medewerkers? En welke slimme inzet van ICT helpt ons daarbij?

Voorbeelden

O toepassing best practices O proces(her)ontwerp O applicatiegebruik O optimalisatie volgens lean principes O optimalisatie applicatie-inrichting

Organisatie inrichting

Een juiste ICT inrichting van de organisatie is randvoorwaardelijk voor een adequate dienstverlening. Soms vraagt dat om herschikking van interne processen en functies. Steeds vaker ook om samenwerking met andere partijen. Variërend van een inkoopcollectief, breder samenwerkingsverband, uitbestedingsrelatie tot een fusie. Wij helpen organisaties bij de analyse op gebied van ICT en implementeren de nieuwe ICT organisatie inrichting.

Voorbeelden

O inrichting ICT beheerorganisaties O het nieuwe werken O outsourcing O (regionale) ICT samenwerkingsverbanden O Shared Services Center (SSC) O ICT fusiebegeleiding

Contact

Postbus 834
4600 AV Bergen op Zoom

Telefoon

Martijn Videler: 06 29 54 26 30
Piet Verdult: 06 22 21 36 97

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies om het verkeer op de website te analyseren.

Akkoord

Over VVA-informatisering

VVA-informatisering is een innovatief en onafhankelijk informatiseringsbureau. We werken op het snijvlak van organisatie en ICT. En spreken beide talen.

Onze projectleiders, adviseurs en coaches zijn experts op het gebied van digitale strategie, online dienstverlening, softwareselectie en -implementatie, slimmer werken en organisatie inrichting. Lees meer...

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?