VVA DigiCoaching

Een frisse blik van ambitieuze studenten die naast hun studie in de richting van Business en IT of Informatiemanagement alvast kennis willen maken met de praktijk. En daarbij organisaties ondersteunen bij hun digitale transformatie. Dat is in het kort waar onze tak DigiCoaching met student consultants uit is ontstaan.

Tijdelijke extra ondersteuning

Organisaties die tijdelijk ondersteuning van student consultants kunnen gebruiken, weten VVA te vinden. Soms voor functioneel beheer in de eigen organisatie. Maar ook samenwerkende organisaties die gezamenlijk willen opschalen, bijvoorbeeld vanwege een groot project of programma, doen dat steeds vaker met onze student consultants. De duur varieert van een aantal maanden tot een jarenlange samenwerking. Natuurlijk ververst de samenstelling van het team, dat is eigen aan het concept. Omdat onze student consultants standaard werken in teams, is continuïteit in kennis en ervaring geborgd.

VVA en studenten

VVA heeft sinds haar oprichting in 2007 veel geïnvesteerd in haar relaties met universiteiten, hogescholen, studieverenigingen en studenten in de richting van Informatiemanagement en Bedrijfskundige Informatica. Zo verzorgen onze medewerkers regelmatig gastcolleges, begeleiden we cases, zijn we gastspreker op evenementen en begeleiden we afstudeerders naar de eindstreep van hun studiecarrière. Een vruchtbare samenwerking die resulteert in een grote aantrekkingskracht onder young high potentials, die vaak via hun netwerk bij ons terecht komen.

Enthousiast

Analytisch sterk

Professioneel ondersteund

Voordelen Student Consultants

Onze studenten zijn enthousiast en goed benaderbaar voor eindgebruikers. Handig zo bleek in tijden van Corona. Waarbij zij snel trainingen konden geven aan medewerkers op het gebied van Microsoft Teams, Zoom en alternatieve (hippe) samenwerkingssoftware. Daarnaast zijn ze analytisch sterk, waardoor zij een steile leercurve hebben qua proces- en systeemkennis. Op de achtergrond worden zij professioneel ondersteund en aangestuurd door onze ervaren adviseurs en projectmanagers met kennis van alle veel voorkomende ERP- en expertsystemen. Dat maakt dat ze snel meerwaarde leveren en zeer gewaarde teamleden worden.

🏆🏆🏆

100%

Win-win-win

Het werken met student consultants is een win-win-win. Allereerst ervaren onze klanten het werken met student consultants als plezierig en waardevol, en dat tegen een scherpe vergoeding. De studenten doen waardevolle kennis- en ervaring op in de praktijk, die door een zorgvuldige selectie goed aansluit op hun studierichting. VVA helpt haar klanten met deze propositie en ziet haar investering in kennis en vaardigheden vaak gewaardeerd met talent dat zich voor lange termijn aan VVA wil verbinden. Veel van onze startende consultants en afstudeerders zijn dan ook voortgekomen uit DigiCoaching.

Logisch als je organisatie data-gedreven wil gaan werken

Onze student consultants bewegen zich dagelijks in de voorhoede van nieuwe ontwikkelingen. Om die reden zijn er ook klanten die deze invulling juist prefereren boven het aannemen van eigen medewerkers op de loonlijst. Waar functioneel beheer doorgaans wordt/werd uitgevoerd door ervaren medewerkers met veel specifieke domein- en systeemkennis, beweegt de ontwikkeling zich richting aanpalende technologieën die functioneel beheer in een ander daglicht zetten. Met de (op)komst van Cloud computing en SaaS zie je al gebeuren dat steeds frequenter software updates plaatsvinden richting continuous delivery.

Dat vraagt om nieuwe vormen van testenbegeleiding met inzet van bijvoorbeeld testmanagement tooling en testautomatisering. Ook kunnen onze student consultants meewerken aan de inzet van Robotic Process Automation (RPA), processmining, datavisualisatie/PowerBI of data science trajecten bij klanten. Daarmee bieden we een bredere set aan kennis en competenties aan met onze DigiCoaching propositie, t.o.v. traditioneel functioneel beheer.

Office 365 Training

Organisaties werken momenteel massaal met Microsoft Office 365. Medewerkers kunnen hiermee efficiënter vergaderen, communiceren en samenwerken. Ook krijgt iedereen automatisch de beschikking over nieuwe functionaliteiten. Om optimaal gebruik te maken van Office 365 zijn een aantal zaken van belang:

  • Medewerkers zijn voldoende digitaal vaardig en weten hoe ze met de applicaties kunnen werken
  • De omgeving is goed ingericht en werkt zonder fouten 
  • De organisatie hanteert duidelijke afspraken voor digitaal (samen)werken 

Om hierin te helpen biedt VVA Office 365 gebruikerstrainingen op uw locatie en in uw eigen Office 365 omgeving. In één dagdeel doorlopen we aan de hand van diverse oefeningen de belangrijkste functionaliteiten van Office 365. Vooraf bepalen we samen de exacte inhoud van de training en doen we een kwaliteitstest op de omgeving.

De trainingen worden gegeven door onze DigiCoaches die helemaal thuis zijn in deze nieuwe manier werken. Ook na de training kunnen onze DigiCoaches actief betrokken blijven voor dagelijkse ondersteuning.

Ben je benieuwd wat DigiCoaching voor jouw organisatie(s) kan betekenen?

Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Eric Jansen

e.jansen@vva-informatisering.nl
06 53 21 85 82