Mozaïek Wonen is een middelgrote woningcorporatie in het Groene Hart die bijna 10.000 voornamelijk sociale huurwoningen in Gouda, Bodegraven, Nieuwerbrug en Moordrecht verhuurt. Recent is het nieuwe ondernemingsplan 2018 – 2021 opgesteld met als titel “Hart voor huurders”. Dit benadrukt de rolopvatting waarin Mozaïek Wonen er expliciet voor kiest om dichter bij haar huidige en toekomstige huurders te gaan staan en het echte thuisgevoel te faciliteren.

De wens is om een digitale strategie op te stellen die in lijn is met dit nieuwe ondernemingsplan. De digitale strategie wordt afgestemd op de organisatiedoelstellingen, de huidige en gewenste I&A situatie en relevante I&A ontwikkelingen. Het basisuitgangspunt is dat Mozaïek Wonen haar organisatiedoelstellingen op effectieve en efficiënte wijze bereikt wanneer de informatisering en automatisering (I&A) integraal op de organisatie(in)richting is afgestemd. Dus dat er een logische samenhang is tussen de organisatiedoelstellingen, de organisatie inrichting, de procesondersteuning, de informatievoorziening, het applicatielandschap, de ICT-infrastructuur, het beheer en de beveiliging.

VVA-informatisering is gevraagd om Mozaïek Wonen te ondersteunen bij het opstellen van deze digitale strategie. Wij geven hier graag invulling aan.