Innovatisering combineert de kennis van studenten met de huidige problematiek bij corporaties en zorgt op deze manier voor verrassende oplossingen. Dit initiatief combineert informatisering met innovatieve oplossingen. Zo krijgen de studenten meer zicht op de praktijk in het MKB, inspireren ze de business consultants van VVA en krijgen de klantorganisaties innovatieve oplossingen voor huidige praktijkcases. Oftewel een win-win-win situatie; Supermooi!

Historie

VVA-informatisering heeft al langere tijd warme contacten met de Universiteit van Tilburg (UvT) en de bijbehorende studievereniging (SBIT). Vanuit de universiteit zijn er acht studenten geweest die begeleid zijn bij het schrijven van hun afstudeerscriptie. Daarnaast zijn er elf traineeships bij VVA geweest. Ook heeft VVA gastcolleges verzorgd, presentaties op master oriëntatiedagen gegeven en is VVA voorvechter om afgestudeerden te laten kiezen voor een carrière in het MKB.

Wat is het?

Vanuit deze warme contacten met de universiteit wil VVA de combinatie tussen studenten en praktijkproblemen maken. Studenten hebben nog niet de ervaring, maar zitten wel bomvol theoretische kennis en jeugdig enthousiasme. Zij kunnen praktijk problemen met een andere bril benaderen wat tot hele verrassende oplossingen kan leiden. Dit biedt mogelijkheden om klantorganisaties verder te helpen en voorkomt tunnelvisie.

Hoe werkt het?

VVA-informatisering zet samen met de studenten een initiatief op, namelijk een “studenten denktank,” wat ‘Innovatisering’ gaat heten. Hiervoor gaat VVA met studenten die het leuk lijken, aan de slag met praktijk cases. Studenten kunnen door hun theoretische kennis een frisse blik op de problematiek werpen en daarnaast zelf ervaring opdoen met de praktijksituaties. De focus zal liggen op universitair geschoolde studenten die een informatiseringsopleiding volgen (master information management) of interesse hebben op het gebied van informatisering (information management).

VVA-informatisering werkt als verlengstuk van klantorganisaties, voornamelijk woningcorporaties. Zo zien wij waar de behoefte ligt, waar het anders kan en hoe het wel of niet werkt. Hieruit kunnen wij leuke cases opzetten die de studenten mogen uitwerken. Een stel slimme en enthousiaste studenten gaan aan de slag met de case en moeten hier vrij over kunnen brainstormen, als een “studenten denktank.” Zij zullen onder toeziend oog van een business consultant van VVA aan de slag gaan. VVA zorgt voor een inspirerende omgeving. Daarnaast zullen de cases zo opgebouwd zijn dat de ‘wie’ en ‘wat’ vragen erin uitgelegd zijn. Het draait voor de studenten voornamelijk om de ‘hoe’ vraag. Hoe gaan we deze case oplossen.

Wanneer van start?

Na enkele “try-outs” gaan we, met een vaste kern van 6 studenten, van start in het nieuwe Universitaire jaar (september 2016). Er liggen circa 20 cases op de studenten te wachten! Heb je zelf cases die je in wilt brengen? Reageer gerust op deze blog!