VVA-innovatisering combineert de kennis van studenten met de huidige problematiek bij non-profit organisaties en zorgt op deze manier voor verrassende oplossingen. Dit initiatief combineert informatisering met innovatieve oplossingen. Zo krijgen de studenten meer zicht op de praktijk in het MKB, inspireren ze de business consultants van VVA en krijgen de klantorganisaties innovatieve oplossingen voor huidige praktijkcases. Oftewel een win-win-win situatie; Supermooi!

Historie

VVA-informatisering heeft al langere tijd warme contacten met de Universiteit van Tilburg (UvT) en de bijbehorende studievereniging (SBIT). Vanuit de universiteit zijn er acht studenten geweest die begeleid zijn bij het schrijven van hun afstudeerscriptie. Daarnaast zijn er elf traineeships bij VVA geweest. Ook heeft VVA gastcolleges verzorgd, presentaties op master oriëntatiedagen gegeven en is VVA voorvechter om afgestudeerden te laten kiezen voor een carrière in het MKB.

Wat is het?

Vanuit deze warme contacten met de universiteit wil VVA de combinatie tussen studenten en praktijkproblemen maken. Studenten hebben nog niet de ervaring, maar zitten wel bomvol theoretische kennis en jeugdig enthousiasme. Zij kunnen praktijk problemen met een andere bril benaderen wat tot hele verrassende oplossingen kan leiden. Dit biedt mogelijkheden om klantorganisaties verder te helpen en voorkomt tunnelvisie.

Hoe werkt het?

VVA-informatisering zet samen met de studenten een initiatief op, namelijk een “studenten denktank,” wat ‘VVA-innovatisering’ gaat heten. Hiervoor gaat VVA met studenten die het leuk lijken, aan de slag met praktijk cases. Studenten kunnen door hun theoretische kennis een frisse blik op de problematiek werpen en daarnaast zelf ervaring opdoen met de praktijksituaties. De focus zal liggen op universitair geschoolde studenten die een informatiseringsopleiding volgen (master information management) of interesse hebben op het gebied van informatisering (information management).

VVA-informatisering werkt als verlengstuk van klantorganisaties, voornamelijk woningcorporaties. Zo zien wij waar de behoefte ligt, waar het anders kan en hoe het wel of niet werkt. Hieruit kunnen wij leuke cases opzetten die de studenten mogen uitwerken. Een stel slimme en enthousiaste studenten gaan aan de slag met de case en moeten hier vrij over kunnen brainstormen, als een “studenten denktank.” Zij zullen onder toeziend oog van een business consultant van VVA aan de slag gaan. VVA zorgt voor een inspirerende omgeving. Daarnaast zullen de cases zo opgebouwd zijn dat de ‘wie’ en ‘wat’ vragen erin uitgelegd zijn. Het draait voor de studenten voornamelijk om de ‘hoe’ vraag. Hoe gaan we deze case oplossen.

Over de aanpak:

  • Een case bestaat uit ongeveer 3 sessies
  • Elke sessie duurt 2 tot 3 uur en hebben creatieve werkvormen
  • Sessies vinden plaats in inspirerende omgevingen
  • Begeleiding door VVA business consultants 
  • Evaluatieborrel na elke case
  • Inschrijven per case

Cases

Na enkele “try-outs” zijn we, met een vaste kern van 6 studenten, van start gegaan in september 2016. Lees bij de publicaties het laatste nieuws. Er liggen nog circa 20 nieuwe cases op de studenten te wachten! Daarvan zijn er nu enkele geselecteerd en verder uitgewerkt voor de volgende sessies. Deze staan hier op onze website. Heb je zelf cases die je in wilt brengen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Inschrijven of andere vragen?

Om je in te schrijven of voor andere vragen kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast kan je huidige updates vinden op de website innovatisering.nl!

Contact

Postbus 834
4600 AV Bergen op Zoom

Telefoon

Martijn Videler: 06 29 54 26 30
Piet Verdult: 06 22 21 36 97

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Attentie! Deze website maakt gebruik van cookies.

Als u uw browserinstellingen niet aanpast, gaat u akkoord met de cookies.

Akkoord

Over VVA-informatisering

VVA-informatisering is een innovatief en onafhankelijk informatiseringsbureau. We werken op het snijvlak van organisatie en ICT. En spreken beide talen.

Onze projectleiders, adviseurs en coaches zijn experts op het gebied van digitale strategie, online dienstverlening, softwareselectie en -implementatie, slimmer werken en organisatie inrichting. Lees meer...

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?