Masterclass: Enterprise Architecture

Masterclass: Enterprise Architecture

Woningcorporaties voeren in een rap tempo belangrijke veranderingen door op gebied van informatievoorziening. Selecties en implementaties van nieuwe (primaire) systemen, interactieve websites, portalen, SOA en middleware/ESB-oplossingen zijn aan de orde van de dag. Maar hebben we vooraf goed helder waarvoor en voor wie we dit doen? En aan welke randvoorwaarden deze toekomstige oplossingen moeten voldoen willen ze een constructieve bijdrage kunnen leveren aan de organisatiedoelstellingen?

Kortom, aan welke kapstok kun je deze en andere projecten en ontwikkelingen (denk aan fusies) ophangen om te bereiken wat de organisatie wil.

Veel gehoorde geluiden binnen de corporatiewereld:

 • Het ontbreekt aan samenhang tussen wat de business vraagt en wij kunnen leveren.
 • Afdelingen komen ieder met hun eigen probleem dat we zo snel mogelijk op moeten lossen, maar hoe houden we de boel beheersbaar?
 • We werken in de beleving van de interne/externe klant niet dienstverlenend genoeg.
 • De complexiteit van onze I&A omgeving blijft toenemen, terwijl ook de vraag naar snelle dienstverlening en ondersteuning toeneemt.
 • We werken op de I&A afdeling wel met zelf gedefinieerde standaarden, maar de link met de business ontbreekt.

Herkenbaar?

Meld je dan aan voor onze Masterclass Enterprise Architectuur en help je organisatie om samenhang tussen de bedrijfsdoelstellingen en de inrichting van de I&A functie te creëren, te beschrijven en te bewaken! Bij deze Masterclass ligt de nadruk op toepasbaarheid binnen je organisatie; je ontvangt na afloop een uitgebreide map met sheets en naslagwerken met achtergrondinformatie en praktijkvoorbeelden. Tevens krijg je praktisch toepasbare voorbeelddocumenten (in Word) en diverse architectuurmodellen (in PowerPoint) die je voor je eigen organisatie kunt inzetten.

Tijdens de Masterclass doorloop je de belangrijkste facetten van Enterprise Architectuur (EA) aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden. Voor elke stap krijg je voorbeelddocumenten aangereikt, waarmee je de aanpak eigen kunt maken. Je krijgt in korte tijd een kapstok van de meest relevante theorie aangereikt en leert van de praktijkvoorbeelden die je naar je eigen dagelijkse praktijk kunt doorvertalen en direct kunt toepassen.

Na deze masterclass:

 • Kun je de meerwaarde van werken onder (Enterprise) architectuur voor jouw organisatie duidelijk maken;
 • weet je welke architectuurproducten en diensten je het beste voor jouw organisatie kunt inzetten en waarom;
 • kun je bepalen hoe EA het beste binnen jouw organisatie kan worden ingebed en welke factoren daarbij een rol spelen;
 • beschik je over praktische naslagwerken en voorbeeldmateriaal om zelf direct toe te kunnen passen binnen de eigen organisatie.

Voor wie is de masterclass bedoeld?

 • Manager I&A
 • Informatiseringadviseur
 • Functioneel beheerder
 • Projectleider I&A
 • I&A beleidsadviseur

Kortom: een must voor iedereen die werkzaam is op het snijvlak van organisatie en ICT

Duur: 4 dagdelen
Datum: in overleg
Deelnemers: maximaal 8 deelnemers
Prijs: € 1.995,- per persoon. Een tweede deelnemer van dezelfde corporatie betaalt slechts € 1.495,-.

Aanmelden kan door je gegevens aan ons door te geven via het aanmeldformulier. We nemen vervolgens contact met je op.

Let op: omdat VVA-informatisering uitsluitend aan de klantzijde werkzaam is, zijn externen uitgesloten van deelname aan deze masterclass.

  Uitgelichte cases