Masterclass Social Media groot succes

By november 15, 2010 juli 23rd, 2020 Nieuws

Op 14 december vond de Masterclass Social Media voor Woningcorporaties plaats. De bijeenkomst was een groot succes. Dat vonden zowel de deelnemers als de coaches, Dirk Ottenheijm en Joop Reijnhoudt. Tijdens de masterclass hebben tien corporatiemedewerkers uit Brabant en Limburg kennis gemaakt met Social Media. Duidelijk is geworden wat het is, wat je er mee kunt en hoe.

Ochtendprogramma
Het ochtendprogramma begon met een voorstelrondje waarbij de deelnemers zichzelf niet hebben voorgesteld. Hoe dat kan? Simpel, een kleine zoektocht op enkele Social Media was voldoende om een mooi plaatje van iedere deelnemer te schetsen. Daarna werd de groep meegenomen in het fenomeen Social Media, rijk geïllustreerd met voorbeelden en praktijksituaties. Ook de toepassing voor woningcorporaties: webcare en online bewonersparticipatie zijn uitgebreid behandeld.

Aan de slag
Na de lunch zijn de deelnemers zelf aan de slag gegaan. In kleine groepjes zijn cases uitgewerkt en is er gezocht naar oplossingen en mogelijkheden die te maken hebben met Social Media. Het resultaat was erg goed. De aandacht is duidelijk niet verslapt tijdens de ochtend. ’s Middags is ook Twitter uitgebreid aan bod gekomen. Een demonstratie en uitleg over de belangrijkste functies stonden daarbij centraal. Alle deelnemers hebben tot slot een Social Media Guide overhandigd gekregen. Boordevol praktische tips, een stappenplan en antwoorden op de meest gestelde vragen.

“Erg leuk en interessant!”
De reacties waren erg positief. Het werd als een leuk, leerzaam en interactief dagje gezien. Ook de compacte groep werd op prijs gesteld. Gelukkig waren er ook kritische noten. Zo weten we dat de Twitter-demonstratie in het vervolg wat meer structuur moet krijgen. De tweets na afloop van de masterclass waren ook leuk. Zo twitterde Eva Boon (teamleider communicatie bij WonenBreburg):

“Masterclass Social Media VVA-informatisering echt goed. #MCSM Vooral ook door nuchtere coaches @dirkottenheijm en @jreijnhoudt!”

Tijdens en na de masterclass is men goed bezig geweest op Twitter. Met de hashtag #MCSM is alles na te lezen. Ook zijn er na de masterclass diverse Twitter-accounts aangemaakt. Een goed begin is dus gemaakt!

Ook interesse?
Heb jij ook interesse in deze leuke en leerzame masterclass? Bekijk dan de speciale Social Media pagina op onze website. De masterclass krijgt uiteraard een vervolg. In februari 2011 staat de tweede editie op de rol. Aanmelden is nu al mogelijk! Daarnaast is er een speciale LinkedIn Group gemaakt. Daar kan iedereen meepraten, discussiëren, vragen stellen en antwoorden geven. Word dus snel lid van de groep Social Media voor Woningcorporaties!

Delen op:

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op LinkedIn