Stel, je medewerkers op de afdeling administratie zijn dag in dag uit veel tijd kwijt aan het invoeren van gegevens, terwijl zij hun tijd veel beter zouden kunnen besteden aan echt wezenlijke taken. Herkenbaar? In dat geval is Robotic Process Automation – kortweg RPA – iets voor jouw organisatie. Want deze slimme toepassing neemt je medewerkers veel repetitieve en saaie werkzaamheden uit handen.

Softwarerobot

Als organisatie wil je graag het maximale uit je medewerkers halen en hen vooral laten doen waar zij goed in zijn. In de praktijk zijn je mensen echter te veel tijd kwijt aan betrekkelijk eentonige administratieve taken, zoals bijvoorbeeld het overzetten van gegevens van het ene naar het andere systeem wanneer robuuste koppelingen ontbreken. Dat is typisch een situatie waarbij RPA uitkomst kan bieden. RPA maakt maakt het namelijk mogelijk om met behulp van softwarerobots een computer automatisch repetitieve taken te laten uitvoeren, zonder dat je daarvoor input van medewerkers nodig hebt of dat er aanpassingen aan onderliggende systemen nodig zijn.

Win-win

Wat levert dat uiteindelijk op? Doordat je met RPA veel tijd bespaart, heeft dat kostenreductie tot gevolg. Maar minstens zo belangrijk: je verlost je medewerkers van saaie, repetitieve werkzaamheden. Zij houden daardoor meer tijd over om zich bezig te houden met taken waarbij hun menselijke vaardigheden van belang zijn en halen zo meer voldoening uit hun werk. Kortom, haal de robot uit de mens en je bespaart tijd en kosten, terwijl de meerwaarde van je medewerkers voor je organisatie juist zal stijgen!

Mens en techniek versterken elkaar

RPA is niet alleen een ideale techniek om je organisatie te ontlasten, maar heeft in vergelijking met medewerkers van vlees en bloed ook nog andere belangrijke voordelen. Zo is een softwarerobot dag en nacht beschikbaar, kan enorm grote hoeveelheden data aan én levert gegarandeerd een constante kwaliteit. Zodoende zorg je er met RPA voor dat mens en techniek elkaar versterken en combineer je het beste uit twee werelden. Zeker in combinatie met andere slimme digitale technologieën, als Process Mining (waarbij bedrijfsprocessen digitaal in kaart worden gebracht) en Artificial Intelligence (AI), kan ook jouw organisatie een belangrijke stap op het gebied van digitale transitie zetten.

VVA-informatisering is dé expert

Wil jij ook het maximale uit je medewerkers halen en repetitieve werkzaamheden slimmer digitaal inrichten? RPA is hiervoor dé oplossing. Als expert bij uitstek kunnen wij je hierover alles vertellen. Neem contact op