Dit Portugese ziekenhuis kreeg een boete opgelegd van maar liefst 400.000 euro omdat het de AVG (GDPR in Europa) overtrad. En weet je waarom? Teveel medewerkers hadden toegang tot patiëntgegevens. 

Het is dus ontzettend belangrijk dat alleen medewerkers die deze gegevens écht nodig hebben hierbij kunnen. En niet te vergeten: dat gegevens voor een duidelijk doel worden verwerkt, hier een wettelijke grondslag voor is en niet langer worden bewaard dan strikt noodzakelijk. Is uw organisatie in control als het gaat om gegevensbescherming?

Met het nijpende personeelstekort hebben veel zorgorganisaties ongewild wat anders aan het hoofd dan de privacywetgeving. Bovendien is het een hele kluif om te voldoen aan alle verplichtingen en om in control te zijn. Behoefte om op praktische wijze invulling te geven aan de verplichten van de AVG? En om medewerkers handvatten mee te geven voor veilig omgaan met persoonsgegevens? Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Delen op:

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op LinkedIn

Contact

Postbus 834
4600 AV Bergen op Zoom

Telefoon

Martijn Videler: 06 29 54 26 30
Piet Verdult: 06 22 21 36 97

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies om het verkeer op de website te analyseren.

Akkoord

Over VVA-informatisering

VVA-informatisering is een innovatief en onafhankelijk informatiseringsbureau. We werken op het snijvlak van organisatie en ICT. En spreken beide talen.

Onze projectleiders, adviseurs en coaches zijn experts op het gebied van digitale strategie, online dienstverlening, softwareselectie en -implementatie, slimmer werken en organisatie inrichting. Lees meer...

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?