Maar liefst 37% van de datalekken ontstaat door ontvreemding via 'social engineering'-technieken, oftewel het manipuleren van de zwakste schakel van informatiebeveiliging: de mens!
Wij namen de proef op de som en deden ons voor als klant en externen om gevoelige informatie te achterhalen. Hoe zouden medewerkers van uw organisatie reageren op zo'n telefoontje?

Psst.. eenvoudige tip om dit te verbeteren: weet met wie en wat je deelt! Zorg dat je de identiteit vaststelt, voordat je gegevens uitwisselt.
Met deze aanpak hebben we bij verschillende organisaties in de woningcorporatiebranche en de zorgsector voor de nodige awareness gezorgd. De filmpjes hebben geleid tot een open gesprek met medewerkers, waarbij we samen op zoek zijn gegaan naar verbeteringen.

Wil jij ook op een leuke en inspirerende manier aan de slag gaan met AVG en security awareness, zodat medewerkers dit kunnen toepassen op hun dagelijkse werkzaamheden?
Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk hier voor het volledige security awareness aanbod van onze innovatietak Innovatisering (powered by VVA).

Delen op:

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op LinkedIn

Contact

Postbus 834
4600 AV Bergen op Zoom

Telefoon

Martijn Videler: 06 29 54 26 30
Piet Verdult: 06 22 21 36 97

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies om het verkeer op de website te analyseren.

Akkoord

Over VVA-informatisering

VVA-informatisering is een innovatief en onafhankelijk informatiseringsbureau. We werken op het snijvlak van organisatie en ICT. En spreken beide talen.

Onze projectleiders, adviseurs en coaches zijn experts op het gebied van digitale strategie, online dienstverlening, softwareselectie en -implementatie, slimmer werken en organisatie inrichting. Lees meer...

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?