VVA security & privacy

We weten dat elke organisatie, groot of klein, uiteindelijk te maken krijgt met cyberincidenten en datalekken. VVA helpt om jouw organisatie op pragmatische wijze weerbaar te maken.

Wat kan je doen?

Het is dus cruciaal om als organisatie je beveiliging op orde te hebben. Richt je daarbij niet slechts op de techniek. Een goede firewall, het regelmatig maken van back-ups en de laatste software updates installeren zijn van groot belang, maar daar begint het pas. Kritisch kijken naar wie toegang heeft tot bepaalde data, zorgen dat medewerkers, klanten en leveranciers op veilige wijze toegang krijgen tot systemen (MFA) en het regelmatig opschonen van je data cruciaal. Daarnaast is het trainen en bewust maken van je medewerkers als het aankomt op bijvoorbeeld phishing, het onbewust delen van informatie met derden of simpelweg het locken van je computer bij het verlaten van je werkplek minstens zo belangrijk.  
 
Kortom, maatregelen tref je in samenhang tussen techniek, processen en mensen. Waarbij het van belang is jouw risico’s te herkennen om vervolgens daarop een passende set aan maatregelen af te stemmen. En focus je niet alleen op het voorkomen van een cyberaanval of datalek, maar bereid je ook voor op de situatie dat je getroffen bent. Maak een plan en zie het als een brandoefening, oefen in het belang van een ieders veiligheid regelmatig wat te doen bij een cyberincident.  

Waarom investeren in security & privacy?

Security & privacy zijn cruciaal voor de tevredenheid van klanten, relaties en medewerkersWanneer je te maken krijgt met een cyberincident, wordt de levering van producten en diensten aan jouw klanten in meer of mindere mate verstoord. Daar word je als getroffen organisatie niet vrolijk van, maar ook voor de klanten en medewerkers van zo’n organisatie kan een dergelijk incident gevolgen hebben. Bovendien loop je het risico dat gevoelige (klant)informatie in verkeerde handen terechtkomt. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Daarom is het op orde hebben van je security & privacy geen ‘noodzakelijk kwaad’, maar een ‘nuttig goed’. Zie het als een belangrijke pijler en als voorwaarde voor het vertrouwen in je organisatie.

Cybercriminaliteit is niet meer weg te denken

Wij helpen je om je hiertegen te wapenen

En ondersteunen wanneer je toch slachtoffer geworden bent

Hoe wij jou helpen.

Wij helpen organisaties om de zaken rondom security & privacy op orde te brengen en te houden.

Het hoeft niet moeilijk en saai te zijn. Wij houden van een pragmatische en interactieve aanpak, waarbij we alle medewerkers betrekken. Van de dagelijkse operatie tot aan de directie en alles wat daartussen zit. We stoppen niet bij het doen van een assessment en het opleveren van een dik adviesrapport (dat doen wij sowieso niet). Want daarna begint het échte werk pas en daar ligt onze kracht. Wij bieden toepasbare en begrijpelijke tools, cases en oefeningen waarmee een organisatie de weerbaarheid tegen incidenten en datalekken kan vergroten. Onze tools en practices zijn gebaseerd op bekende frameworks en sectorstandaarden en volgen uiteraard de laatste ontwikkelingen op dit gebied 

🛡🛡🛡

100%

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Heeft jouw organisatie behoefte aan ondersteuning bij het op orde krijgen en houden van de to do’s op het gebied van security & privacy? Of hebben jullie specifieke vragen, wensen of uitdagingen op dit gebied? In een vrijblijvend gesprek bespreken we graag waar je naar op zoek bent en hoe we de bescherming van jouw organisatie, klanten en medewerker naar 100% kunnen krijgen! Bel of mail ons om te kijken of en hoe we je kunnen helpen!

Ben je benieuwd wat VVA security & privacy voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Rick Swinkels

r.swinkels@vva-informatisering.nl
06 45 27 92 93

Martijn Videler

m.videler@vva-informatisering.nl
06 45 27 92 93