Maar liefst 37% van de datalekken ontstaat door ontvreemding via ‘social engineering’-technieken, oftewel het manipuleren van de zwakste schakel van informatiebeveiliging: de mens!
Wij namen de proef op de som en deden ons voor als klant en externen om gevoelige informatie te achterhalen. Hoe zouden medewerkers van uw organisatie reageren op zo’n telefoontje?

Psst.. eenvoudige tip om dit te verbeteren: weet met wie en wat je deelt! Zorg dat je de identiteit vaststelt, voordat je gegevens uitwisselt.
Met deze aanpak hebben we bij verschillende organisaties in de woningcorporatiebranche en de zorgsector voor de nodige awareness gezorgd. De filmpjes hebben geleid tot een open gesprek met medewerkers, waarbij we samen op zoek zijn gegaan naar verbeteringen.

Wil jij ook op een leuke en inspirerende manier aan de slag gaan met AVG en security awareness, zodat medewerkers dit kunnen toepassen op hun dagelijkse werkzaamheden?
Neem contact met ons op via r.swinkels@vva-informatisering.nl of kijk hier voor het volledige security awareness aanbod van onze innovatietak Innovatisering (powered by VVA).