Mai Linh Koppelaar

Mai Linh Koppelaar

student designer UX/UI

Waarom heb je ervoor gekozen om voor VVA te gaan werken?
VVA is een innovatief bedrijf en gericht op de toekomst. Dit spreekt mij heel erg aan, omdat ik naast mijn werk ook veel bezig ben met nieuwe media en technologieën.

Wat ga je doen bij VVA? En wat spreekt je daarin aan?
Bij VVA ga ik me bezighouden met het helpen van organisaties bij de digitale transitie. Dit doen we door het veranderen, leren en werken voor medewerkers leuker én effectiever te maken door middel van gamification. Uiteindelijk gaat het hierbij om het verbeteren van de gebruikerservaring tijdens het leren, met plezier en resultaat als uitkomst.

Wat zou je graag vinden in je nieuwe (bij)baan?
Ik kwam er tijdens mijn studie achter hoe leuk ik het vind om games en communicatie te combineren en hoeveel kanten je hiermee op kan. Mijn studie is echter voornamelijk gericht op kennis en theorie, en daarom zou ik graag nog veel meer willen leren over de daadwerkelijke toepassing van gamification en mezelf ontwikkelen op dit gebied.

Waarom is dit jouw ideale bijbaan?
Voor mij is het de ideale bijbaan, omdat ik veel flexibiliteit krijg. Er is veel begrip voor de soms drukke periodes die een student heeft, bijvoorbeeld tijdens tentamens. Daarnaast doe ik veel kennis op binnen het bedrijfsleven die ik niet opdoe tijdens mijn studie.

Welke opleiding volg je, waar, waarom, hoeveelste jaar?
Ik volg de master New Media Design aan Tilburg University. De master New Media Design is een specialisatie binnen de MSc Communication and Information Sciences en is voornamelijk gericht op content- en interactieontwerp in relatie tot nieuwe media. Deze specialisatie bekijkt communicatie vanuit een meer creatief oogpunt en dat is ook precies wat mij energie geeft. Tijdens mijn studie verdiep ik mij onder andere in de gebruikersbehoeften en de vertaling hiervan naar doelmatige ontwerpen, en kijk ik naar de cognitieve en psychologische processen binnen gamification, serious games en playfulness. Dit sluit dus perfect aan bij mijn functie als student consultant UX/UI!

Terug naar ons team

Van -30 graden in Lapland tot 30+ graden in Vietnam; ik reis het liefst naar zoveel mogelijk verschillende plaatsen over de gehele wereld.