Thuis in Limburg is live!

By maart 1, 2011 juli 23rd, 2020 Nieuws

Op 1 maart is de website Thuis in Limburg live gegaan! Op deze website presenteren acht woningcorporaties, met in totaal zestien vestigingen, hun woningaanbod in Limburg. VVA-informatisering heeft dit woonmarketingproject begeleid vanaf begin tot eind. De Limburgse gedeputeerde Noël Lebens zal om 13.00 uur de website officieel openen. Ook na livegang blijft VVA-informatisering betrokken bij Thuis in Limburg, als coördinator a.i. van de beheerorganisatie.

De website biedt het grootste woningaanbod van Limburg en diverse woningen in het aangrenzend Zuidoost Brabant. Ook parkeerplaatsen, garages en nieuwbouwprojecten staan op de website. De corporaties die samenwerken zijn Woonpunt Parkstad, Wonen Limburg, Wonen Zuid regio Nuth-Valkenburg en Parkstad Limburg, Woningstichting Voerendaal, Hestia groep, Woningvereniging Ubach over Worms, Woningstichting Simpelveld en Woningstichting Land van Rode.

Social Media en Thuis in Limburg

Social Media gaat een grote rol spelen bij Thuis in Limburg. De website is niet alleen gericht op het verhuren van woningen, maar heeft tevens het doel om de (krimp)regio te promoten én te profileren. Social Media kunnen daarbij uitstekend helpen. Zo is er een integratie met Hyves, Twitter, LinkedIn en Facebook. Alle content kan met één druk op de knop gedeeld worden in de sociale netwerken. Niet alleen nieuwsberichten, maar ook juist die ene woning of de filmpjes die op YouTube staan. En de foto’s die op website komen te staan? Die zijn rechtstreeks afkomstig van woningzoekenden. Via Flickr kunnen woningzoekenden zelf hun foto’s uploaden, die vervolgens het beeld van de website bepalen. Ook is Thuis in Limburg actief op Twitter.

Social Media en Woonruimteverdeling is een unieke combinatie. Thuis in Limburg is de eerste website in Nederland die gebruik gaat maken van deze mogelijkheden en toepassingen. Het concept komt voort uit de koker van de Limburgse corporaties, de websitebouwer Zig Websoftware en VVA-informatisering.

Samenwerking

Thuis in Limburg is het resultaat van een unieke samenwerking tussen corporaties, adviseurs en leveranciers. De acht corporaties zijn begeleid door Tineke Booi van ORKA-advies. De begeleiding van de communicatie gebeurde door Inge van Rijswijk van Atrivé. Het automatiserings-gedeelte is door VVA-informatisering begeleid. Zig Websoftware heeft de website en het achterliggende systeem gemaakt. Alle corporaties, adviseurs en leveranciers hebben samengewerkt in verschillende werkgroepen. Door deze samenstelling is Thuis in Limburg een resultaat geworden waarop men trots kan zijn!

Bekijk de website live.

Delen op:

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op LinkedIn