Voor studenten

Wat houdt student consultant in?

Wij vinden het belangrijk om een win-win situatie te creëren voor zowel de student als VVA-informatisering. Wij bieden allerlei verschillende mogelijkheden aan studenten om de rol als Student consultant bij ons in te vullen. Lees hieronder meer over de verschillende werkzaamheden die we aan kunnen bieden. Om die win-win situatie te creëren, zal aan het begin van je rol als student consultant gekeken worden naar waar jouw talenten en interesses liggen, om deze op een zo goed mogelijke manier te matchen met de mogelijkheden die wij bieden. Lijkt een rol als student consultant je wel wat? Lees dan hieronder meer!

In het kort

Tijdens mijn tijd als student-consultant heb ik meer geleerd dan in een heel jaar studeren. Het eindelijk in de praktijk kunnen toepassen van de soms droge theorie uit de colleges is een geweldig leuke ervaring!

Florian2019

Bij VVA ontwikkel ik mezelf op gebieden die niet direct bij mijn studie aan bod komen. Het is prettig om zowel van als samen met een gemotiveerd team te leren.

Piet-Heyn2019

Innovatisering

Innovatisering is onze innovatieve denktank. Hierin werken studenten, business consultants en young professionals samen om op een creatieve en onbevangen manier oplossingen te bedenken voor vraagstukken uit de praktijk. Ieder jaar lanceren we een aantal cases, waarin we in een traject van ongeveer 10 weken en door middel van de Design-Thinking methode innovatieve oplossingen creëren. Zo hebben we bijvoorbeeld een Escape Room ontwikkeld in het kader van Security Awareness en de AVG, hebben we een Sluizengame bedacht voor Brabantse Delta in het kader van ‘Zaakgericht werken’ en zijn we nu bezig met een case waarbij we door middel van games medewerkers meer bewust willen laten worden van datakwaliteit. Supermooi!

Beheerorganisatie

Voor enkele woningcorporaties worden studenten ingezet om te ondersteunen in de beheerorganisatie. De bedoeling is dat de studenten ondersteunen bij het ERP systeem dat de woningcorporatie heeft en mogelijk nog meerdere systemen die gekoppeld zijn met dit ERP systeem. Als student in de beheerorganisatie ben je verantwoordelijk voor het duidelijk in kaart brengen van problemen met het systeem en deze op de juiste manier te beleggen bij de leverancier van dit systeem. Zo zoek je samen met gebruikers en leveranciers naar oplossingen. Belangrijk is om de juiste vragen te stellen en je proactief op te stellen, zodat er snel een gewenste oplossing gevonden kan worden!

Robotic Process Automation

Met Robotic Process Automation (RPA) is het mogelijk om door middel van software de computer zelf taken te laten uitvoeren, zonder input van medewerkers. Deze technologie is ideaal voor repetitieve en “saaie” taken die een medewerker veel tijd kosten. Maar er zijn ook vele andere toepassingen waar RPA een grote bijdrage aan kan leveren. Een technologie die op zichzelf niet nieuw is, maar wel enorm in opkomst. Bij VVA-informatisering zetten we ook in op RPA door samen met onze klanten te innoveren en processen waar mogelijk verder te automatiseren. Een mooie kans om als student kennis en ervaring op te doen met deze interessante technologie en direct waarde toe te voegen bij onze klanten!

Ondersteuning business consultants

Wij vinden het belangrijk om mee te helpen aan de vertaling van de theorie die je in je studie hebt meegekregen naar de praktijk. De beste manier om dit te doen is volgens ons om jezelf in het diepe te gooien en mee te gaan met ervaren business consultants. Hierbij heb je een ondersteunende rol, waardoor je ook overal bij betrokken wordt. Op deze manier kan je proeven en leren over hoe consultancywerk in de praktijk eraan toe gaat. De business consultants zullen je vanuit een mentorrol begeleiden en coachen, wat jouw ontwikkeling een krachtige boost zal geven!

Afstuderen

VVA-informatisering staat bekend om haar innovatieve karakter. Naast dat we jong talent en innovatieve projecten stimuleren, staan we ook vooraan in de markt als het gaat om academisch onderzoek op het snijvlak van business en ICT. Hierbij vinden we het belangrijk om de nieuwste trends en ontwikkelingen te relateren aan praktijkcases. Zo hebben we afstudeerders begeleid over onderwerpen als: Blockchain, Robotic Process Automation, Gamification, Chatbots, Data driven organizations en nog veel meer! Wij denken graag mee in mogelijke afstudeeronderwerpen. Naast academisch opgeleide business consultants hebben wij ook veel ervaring in het begeleiden van het gehele thesistraject. Met een mooi cijfer afstuderen is daarom bij ons eerder regel dan uitzondering!

Over VVA-informatisering

VVA-informatisering is een onafhankelijk informatiseringsbureau. We gaan samen het avontuur aan met woningcorporaties en zorginstellingen bij hun digitale transitie. Dit doen we met een team van enthousiaste professionals die expert zijn op het snijvlak van organisatie en ICT.

We vinden het belangrijk om dit avontuur zo veel mogelijk in samenwerking met studenten te beleven. Studenten stimuleren ons met hun bevlogen energie en houden ons scherp door hun frisse onbevangen inbreng in projecten. Omdat wij deze inbreng van studenten als enorm waardevol hebben ervaren door de jaren heen, willen wij vanuit onze kant ook een ideale plek bieden aan studenten om zich verder te kunnen ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Hiervoor hebben wij de rol student consultant in het leven geroepen. Wat deze rol precies inhoudt, lees je op deze pagina!

Goed om te weten

Field Trips

We vinden het leuk om te zien wat voor technologische ontwikkelingen er nog meer om ons heen gebeuren, vandaar dat we geregeld een field trip naar een innovatieve organisatie plannen. Afgelopen jaar zijn we onder andere naar Tesla, First Impression en Lightyear geweest.

Vergoedingen

Als student consultant krijg je bij VVA een 0-uren contract aangeboden. In samenspraak met jou gaan we bepalen wat we aan kunnen bieden en waar jouw ambities liggen. Zo zorgen we dat we voor beiden een win-win situatie creëren. 🙂

Doorgroeimogelijkheden

Als student consultant krijg je ruimschoots de mogelijkheid om te proeven aan het werk wat VVA doet en het bijbehorende consultancywerk. Heb je ambities om bij ons door te groeien? Dan gaan we daar uiteraard graag het gesprek met je over aan.

Flexibel

Bij VVA werken we voornamelijk bij en voor de klant. Dit betekent wel dat er wat flexibiliteit van je verwacht wordt. Op het moment dat we toezeggingen doen bij de klant, komen we die ook na. Uiteraard houden we bij studenten rekening met je studie, die gaat voor.

Voordelen

Praktijkervaring op doen naast je studie

Ruime vergoeding voor de werkzaamheden

Reiskostenvergoeding

Mogelijkheid om je op verschillende aspecten door te ontwikkelen

Leuke werksfeer waar hard werken en lachen hand in hand gaan

Klein bedrijf t.o.v. groot bedrijf

Wij zijn een klein bedrijf, hierdoor krijg je bij ons snel veel verantwoordelijkheden en zijn je werkzaamheden erg divers.

Verwachtingen

Vrijdag is onze vaste dag op ons kantoor in Roosendaal.

Naar wie zijn wij op zoek?

  • Je hebt affiniteit met business en IT
  • Je legt makkelijk contact
  • Je kan goed omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheden
  • Je bent pro-actief

Aan de slag als student consultant

Ook in voor een avontuur? Kom bij ons werken! We zijn altijd op zoek naar studenten die ons team kunnen versterken. Bij ons meewerken als student consultant kan in twee varianten.

Meewerken

Heb jij nog wel wat tijd over naast je studie? Wil je graag meer werkervaring opdoen? Liever een ander baantje dan in de horeca of bij de supermarkt?

Afstuderen

Ben jij een WO-student in de richting (Business) Information Management en wil je graag je afstudeeronderzoek bij een bedrijf schrijven en tevens werkervaring opdoen?

Ontmoet ons op onderstaande evenementen

Er staan op het moment geen volgende evenementen gepland.

Afgelopen evenementen

Business Dinner met studenten van de Universiteit Leiden

Om studenten kennis te laten maken met VVA als bedrijf organiseert studievereniging Nexus een Business Dinner. Tijdens dit diner mag VVA zichzelf kort introduceren, vervolgens krijgen we een aantal gangen...

Find out more »

IBA Week – Management Tilburg University

Ben jij bachelor International Business and Administration student aan Tilburg University en benieuwd naar de studierichting Information Management? Bezoek ons tijdens de IBA week! Hier zullen we je meer vertellen...

Find out more »

HBO-ICT Stagemarkt HZ University of Applied Sciences in Middelburg

Benieuwd hoe je jouw kennis van Business, IT en Data kan inzetten in de praktijk? En lijkt werken in de consultancy jou wel iets? Kom meer te weten tijdens de...

Find out more »

Tweedejaars bachelor studenten aan de slag met de case “adoptie Robotic Process Automation”

De studenten van de bachelor bedrijfseconomie aan Tilburg University werken voor het vak Management and Information Systems aan praktijkcases om de theoretische kennis die ze tijdens het vak op doen...

Find out more »

RPA Workshop – Universiteit Leiden

Benieuwd naar wat RPA is en hoe dit in de praktijk toegepast wordt? Kom naar de RPA workshop en kom erachter.

Find out more »

Tweedejaars bachelor studenten aan de slag met de case “adoptie Robotic Process Automation”

De studenten van de bachelor bedrijfseconomie aan Tilburg University werken voor het vak Management and Information Systems aan praktijkcases om de theoretische kennis die ze tijdens het vak op doen...

Find out more »

Tilburg University Challenge

https://youtu.be/-MHKInVfMCY “Serving and enhancing the society to help citizens” is what drives Tilburg University. In order to understand society, it is necessary to be actively and consciously involved in it....

Find out more »

Tweedejaars bachelor studenten aan de slag met de case “adoptie Robotic Process Automation”

De studenten van de bachelor bedrijfseconomie aan Tilburg University werken voor het vak Management and Information Systems aan praktijkcases om de theoretische kennis die ze tijdens het vak op doen...

Find out more »

Tilburg University on Smart Industries

Tilburg University on Smart Industry (TUoSI) is een initiatief van master Information Management studenten van Tilburg University. Tijdens dit evenement wordt ingegaan op de technologisch ontwikkeling van Industry 4.0, ook...

Find out more »