VVA begeleidt datawarehouse implementatie bij WonenBreburg

By mei 7, 2012 juli 23rd, 2020 Nieuws

Bij WonenBreburg heeft VVA-informatisering de selectie van een datawarehouse oplossing begeleid. Inmiddels is de keuze gemaakt. WonenBreburg heeft gekozen voor het platform IBM Cognos BI als de nieuwe datawarehouse oplossing. Implementatiepartner Imtech levert de licenties en aanvullende diensten aan WonenBreburg. De implementatie is inmiddels in volle gang en wordt door VVA-informatisering begeleid.

De opdracht is om een datawarehouse te ontwikkelen waarin de data op een uniforme, gestructureerde wijze wordt opgeslagen. Dit datawarehouse zal als basis dienen voor de interface waar de eindgebruikers mee zullen gaan werken. Deze hebben de mogelijkheid om in IBM Cognos de data te analyseren of hier standaardrapportages mee te maken. De data in het datawarehouse is afkomstig van meerdere bronnen, waaronder Empire van DSA-Vision.

De aanpak in het project is incrementeel; dat wil zeggen dat de scope van ETL ontsluiting, ontwikkeling van OLAP kubussen, rapportages, dashboards en andere functionaliteit wordt vastgesteld per iteratieronde. Per iteratieronde vinden meerdere sprints plaats waarbij afgebakende deelresultaten worden opgeleverd.

Delen op:

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op LinkedIn