VVA ontwikkelt referentie procesarchitectuur voor de zorg

By januari 21, 2011 juli 23rd, 2020 Nieuws

VVA-informatisering heeft speciaal voor de zorgbranche een referentie procesarchitectuur ontwikkeld. Daarin zijn alle zorgspecifieke processen opgenomen, waarop het bestaande of toekomstige applicatielandschap op overzichtelijke wijze kan worden ingetekend. Het resultaat is een grafisch overzicht waarin staat aangegeven welke zorgprocessen worden ondersteund door welke primaire systemen en expertsystemen. VVA-informatisering ontwikkelde eerder voor de corporatiebranche eenzelfde model.

Praatplaat met de business

Een applicatie architectuur-platen kan worden ingezet voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld bij het opstellen van het applicatielandschap middels een architectuurplaat als praatstuk bij een fusie. Door het overzichtelijke grafische karakter en de herkenbare ingetekende bedrijfsprocessen, lenen deze architectuurplaten zich bij uitstek als praatplaat met de business!

Inzet van architectuur als praatplaat bij fusie

Het grafisch positioneren van alle bedrijfsapplicaties van beide fusiepartners brengt verschillen in toepassingsgebieden en producten overzichtelijk in kaart. Het kan worden ingezet als praatstuk tussen partijen, waarbij partijen bijvoorbeeld samen kunnen benoemen:

  • welke systemen van elkaar mogen blijven verschillen;
  • welke systemen binnen twee tot drie jaar op elkaar moeten worden afgestemd;
  • tussen welke systemen direct bij aanvang van de fusie moet zijn besloten welk systeem leidend wordt.

Niet alleen de afstemming van systemen, maar ook de gezamenlijke afstemming over de projectmatige doorontwikkeling van systemen kan aan het applicatielandschap worden gekoppeld.

Eenvoudig zelf te onderhouden

Een ander voordeel is dat onze zorginstellingen zelf op eenvoudige wijze de digitale versie van de Applicatie Architectuurplaat kunnen bijwerken voor in de toekomst.

Een PDF versie is te downloaden onderaan dit artikel.

Delen op:

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op LinkedIn