Vandaag is het nieuws naar buiten gekomen dat van een hele hoop accounts de wachtwoorden zo voor het oprapen liggen. Hier kunnen ook wachtwoorden van jouw accounts tussen zitten. Dit kan zowel van je zakelijke als privé accounts zijn.

Heb jij ook wel eens voor meerdere accounts hetzelfde wachtwoord gebruikt? Als ze nu dit wachtwoord hebben, kunnen kwaadwillenden in al deze accounts. Zo kunnen ze bijvoorbeeld bestellingen op jouw naam plaatsen, waar jij vervolgens alleen de rekening van krijgt.

Daarom doen wij de oproep: verander je wachtwoorden NU! Denk vooral aan de accounts die je vaak gebruikt en waar je al lange tijd de wachtwoorden niet van veranderd hebt. Heb je daarnaast hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts, verander deze dan zeker.

Mocht je nu geen zin hebben om voor ieder account een nieuw wachtwoord te verzinnen, gebruik dan een wachtwoordmanager. Een voorbeeld is LastPass. Dit is een digitale kluis die al jouw wachtwoorden bewaart en genereert op het moment dat jij ze nodig hebt.

Zorg dat de paashaas niet met jouw wachtwoorden aan de haal gaat en verander ze NU!

Lees meer over de gelekte accounts in dit nieuwsbericht.